kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Romana Dobnikar Šeruga Delu rekla zbogom!

L. Ž., 14.12.2017 18:01:13

Za potezo, ki je letošnjo jesen najbolj vznemirila medijski svet, je poskrbela novinarka, urednica in popotnica Romana Dobnikar Šeruga.

Delite na:
Romana Dobnikar Šeruga Delu rekla zbogom!
Novinarka in urednica Romana Dobnikar Šeruga se je nenadoma poslovila od časopisne hiše Delo in se preselila med svobodnjake. Alenka Žavbi

Pri 55 letih se je odločila, da se odpove redni zaposlitvi, se zapiše med svobodnjake in začne izdajati svojo revijo. Enaintrideset let je bila zaposlena v časopisni hiši Delo, bila je vse od pripravnice do glavne urednice, in nekega jutra je spoznala, da ima dovolj. »Preprosto nisem čutila več nobenega novega izziva, životarjenje me pa ne zanima. Nikoli me ni,« je odkrito priznala.

Seveda se je Romana, preden je napisala odpoved in se podala v negotovi svet svobodnjakov, pogovorila z možem, svetovnim popotnikom Zvonetom Šerugo. Njegovih besed: »Desetletje življenja do upokojitve si zaslužiš bistveno več od životarjenja ob nečem, v kar ne verjameš več. Novi izzivi te čakajo! Vem, da imaš v sebi še polno ustvarjalne strasti. Dajva še kaj narediti skupaj,« ne bo nikoli pozabila. Poslovilna zabava je že za njo, Delo je pozabljeno, Romana in Zvone se ukvarjata samo še z njuno novo pustolovščino. Kaj bo to, bo menda znano že konec januarja.

Preberite tudi: Gregor Trebušak nič več urednik oddaje. Kliknite TUKAJ!