Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Pahor jabolko navdiha podelil akrobatski skupini Dunking Devils

STA, 19.09.2017 12:02:15

Izjemnim posameznikom, ki s svojimi ravnanji kažejo, da lahko skupaj sežemo visoko, bliže zvezdam in sanjam.

Delite na:
Pahor jabolko navdiha podelil akrobatski skupini Dunking Devils
psno

Člani skupine Dunking Devils so veliko več kot akrobati ali športniki, so izpostavili v Pahorjevem uradu. "So akademija, ki mlade uči akrobatike, gimnastike in vrednot igrivega sodelovanja in iskrivega prijateljstva. S svojim delovanjem mlade vzgajajo ne le v vrhunske športnike, ampak tudi v odgovorne, razgledane in izobražene ljudi. V okviru akademije Dunking Devils svoj pogum in ustvarjalnost prenašajo tudi na mlajše generacije, za katere vsako leto pripravijo poletni tabor," so poudarili v uradu.

"So vodilna akrobatska skupina na planetu, izvedli so že več kot 1400 nastopov v 45 državah na petih celinah. Nikoli ne pozabijo povedati, da prihajajo iz Slovenije, in v posnetke spektakularnih nastopov vedno vključijo znamenitosti svoje domovine: naše morje, Solkanski most, Tromostovje, Celjski grad, pečine pod Mangartom," so zapisali v obrazložitvi.

S tem so po prepričanju predsednika republike postali "eni najvidnejših promotorjev Slovenije in slovenskega turizma", odmevnost njihovih objav pa je še večja, odkar so se letos vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov z rekordom v najvišjem saltu z zabijanjem na koš na svetu.



"Pred štirimi leti so odprli svoj športni center, lani pa so se lotili projekta Hudo dobra telovadnica, v katerem je sodelovalo več kot 160 šol in 3500 dijakov iz vse Slovenije. Osnovnošolce in dijake so spodbudili, da z mentorji posnamejo izviren videoposnetek in se potegujejo za prenovo šolske telovadnice, ter tako zagotovili, da je ena izmed šol dobila povsem prenovljeno telovadnico, na vseh pa so se učenci na izviren način zavedli pomena ustvarjalnosti in vrednosti gibanja.

Kot so poudarili v predsednikovem uradu, so Dunking Devils prepričani, da gibanje ne pripomore samo k boljšemu zdravju, ampak zlasti pri mladih vpliva na boljšo samozavest, izboljša učne navade in poveča samodisciplino. "Vedno vse počno v skupini, saj vedo, da skupaj lahko dosežejo več. Morda vse," so dodali.

Predsednik republike jabolko navdiha podeljuje od začetka leta 2014 različnim osebnostim in skupinam, katerih dejanja navdihujejo druge. Med drugim so odlikovanje prejeli jezikoslovec Kozma Ahačič ter prevajalec Boštjan Gorenc - Pižama, številni delavci na področju izobraževanja in sociale, maneken in športnik Alen Kobilica, priznana kuharica Ana Roš, nogometni sodnik Damir Skomina in podjetnica Urška Sršen, pa tudi skupina slovenskih raziskovalcev, ki so prvi potrdili povezavo med okužbo z virusom zika in mikrocefalijo, ter gluhi košarkar Miha Zupan.