900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kilogrami se že nabirajo, a me ne ovirajo!

Sonja Javornik, Zvezde, 17.08.2017 08:00:00

S prvimi odpadlimi jesenskimi listi (tako pesniško se je sama izrazila) bo Tanja Žagar postala mamica. Prvič. Trebušček je že tako velik, da ga ne more skriti, zato je pevka pripravljena tudi povedati malo več, kot je bila doslej. Med drugim tudi to, da se ji nosečniški kilogrami že pridno nabirajo, vendar je na srečo ne ovirajo pri gibanju, tako da se zaradi tega prav nič ne obremenjuje. Tanja je namreč že dolgo govorila, da si želi otroka, zato je morebitne nevšečnosti sploh ne skrbijo.

Delite na:
Kilogrami se že nabirajo, a me ne ovirajo!

Trebušček je že tako velik, da ga ne more skriti, zato je pevka pripravljena tudi povedati malo več, kot je bila doslej. Med drugim tudi to, da se ji nosečniški kilogrami že pridno nabirajo, vendar je na srečo ne ovirajo pri gibanju, tako da se zaradi tega prav nič ne obremenjuje. Tanja je namreč že dolgo govorila, da si želi otroka, zato je morebitne nevšečnosti sploh ne skrbijo.

»Počutim se dobro in do zdaj nisem imela kakšnih težav. Upam, da tako tudi ostane. Utrujenosti vsaj za zdaj še ne čutim, pravzaprav je še največja 'težava' v teh mesecih druženje z menoj, saj sem vsakih deset minut na stranišču, ker moram popiti tako veliko tekočine. Tako da če kot raketa priletim v kakšen lokal, restavracijo ali slaščičarno in ne pozdravim niti ničesar ne naročim, to pomeni, da moram takoj na stranišče, sicer bo luža! (glasen smeh) Prijazen pozdrav in naročilo pa sledita takoj zatem,« dodaja vedno dobro razpoložena pevka.

Običajno na zvezdnike gledamo tudi malo z zavistjo, kot da vsak, ki je prepoznaven, nadarjen, je dobro videti … živi samo pravljico. A seveda ni tako. Tanja je imela v življenju tudi težke preizkušnje – najtežja je prav gotovo mamina bolezen. A čeprav je večkrat trepetala za njeno življenje, je Tanja ohranila optimizem. Zato je bilo jasno, da bo tudi vse tiste manj lepe strani nosečnosti sprejela kot samoumevne, in se prav nič ne pritožuje. V nasprotju z mnogimi drugimi nosečnicami, sploh tistimi, ki iz lastnih izkušenj vedo, kaj pomeni, ko v drugi polovici nosečnosti prenašaš temperature nad trideset stopinj … No, Tanja ni ena takšnih, ki bi tarnala. Prav nasprotno. Ko smo jo vprašali, kako je z njenim počutjem, glede na to, da ima vse bolj zaobljen trebušček in zato tudi nekaj kilogramov več, kot jih je imela prej, je namreč povedala: »Kilogrami se pridno nabirajo, a me pri gibanju prav nič ne ovirajo. Veliko se sprehajam, na odru pa v plesu in prepevanju ravno tako uživam, kot sem prej. Oziroma še bolj.«

Tanja je večkrat povedala, da jo bolj kot zunanji videz skrbita zdravje in počutje in da je zato kakšne diete ali posebni režimi prehranjevanja ne zanimajo. Tako je tudi med nosečnostjo. »Kar zadeva prehranjevanje, nisem opazila kakšnih posebnih sprememb, saj je bil velik apetit že prej ves čas z menoj. Je pa res, da zdaj ne izpustim zajtrka in da jem zmerne porcije večkrat na dan. To je sprememba. Da repete malo počaka, ker sem začutila, da me zaradi mojih velikih oči v trebuhu lahko malo preveč tišči,« je v smehu povedala pevka, ki smo je vedno vajeni po glasnem smehu, zdaj pa se zdi, da se smeji še bolj iz srca kot kadar koli prej.

Sicer pa ima za smeh res veliko razlogov. Poleg tega, da bo postala mamica, kar si je dolgo želela, je tudi njena kariera trenutno na vrhuncu. Zdi se, da si vsa Slovenija želi videti nasmejano nosečko, tako da ima na koncertih vedno polno. »Delamo tako in toliko, da lahko še vedno vse naredim enako profesionalno, kot sem prej,« pravi Tanja, ki pa nima odgovora na vprašanje, kdaj bo pred porodom nehala nastopati in koliko časa si bo vzela za porodniški dopust. »Glede na to, da – s trebuščkom ali brez – človek nikoli ne ve, kaj bo jutri, na to vprašanje težko odgovorim. Lahko rečem le, da veselo, navdušeno in polna motivacije delam dalje!«

Da je res tako, dokazuje informacija, da ima Tanja že posnet duet, ki bo izšel v prvi polovici naslednjega leta. Zaveda se torej, da je bolje, da si zdaj pripravi material za čas, ko se bo po porodu želela vrniti na glasbeno prizorišče. Čeprav je Tanja ena najbolj zaposlenih glasbenic pri nas, saj ima poleg številnih nastopov in drugih obveznosti še redno službo v glasbeni šoli, je namreč takega tempa vajena od prej. Zdaj ko je glasbena šola na poletnem dopustu, lahko pripravi še kaj za vnaprej, saj se bo, potem ko bo dobila v roke svojega dojenčka, zagotovo raje posvečala otroku, kot da bi preveč časa zapravila v studiu. Čeprav se studiu ne bo izognila, povedala je namreč, da bi po albumu Carica, ki je bil poseben zaradi balkanskega melosa, naslednje leto rada izdala novo ploščo, ki naj bi bila spet povsem drugačna. »Čaka me življenjska prelomnica, to pa pomeni ogromno novih čustev, novih občutij, novih izkušenj, zato bo to tudi čas za novo glasbeno zgodbo,« napoveduje ljubka nosečnica.

šarac miki 8_1_130.jpg