stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Bilo je zelo ganljivo, tudi za poslušalce

Alesh Maatko, Novice Svet24, 20.08.2017 07:00:00

Na frekvencah Radia Veseljak so se v sredo eminentni glasbeniki, sodelavci ter glasbeni prijatelji Vilka Ovsenika poklonili enemu največjih slovenskih glasbenih genijev.

Delite na:
Bilo je zelo ganljivo, tudi za poslušalce
Vilko Ovsenik Arhiv Simona Golobiča

Spodbuda, da širši javnosti predstavijo srž njegovega življenjskega dela, je padla po skopem in zelo površnem poročanju številnih domačih in tujih medijev prejšnji teden, ko je gospod Ovsenik preminil. V več kot triurnem glasbenem programu, ki je bil vseskozi obarvan z neprekosljivo Avsenikovo glasbo, so spomine – v družbi radijskega voditelja Tonija Carterja in strokovnega glasbenega sodelavca Simona Golobiča – na Vilka Ovsenika obujali Sašo Avsenik, Franc Šegovc, Andrej Bergant, Alfi Nipič, Mojmir Sepe, Jure Robežnik, mag. Ivan Sivec, Nevenka Richter Peče, Marija Ahačič Pollak, Vito Muženič, Mitja Mastnak in Franc Mihelič, ki je v eni izmed izjav dejal: »Po mojem mnenju sta si brata Avsenik še kako zaslužila Prešernovo nagrado, saj sta s svojim delom ustvarila zajeten glasbeni arhiv in s svojo čudovito glasbo ponesla ime Slovenije v svet. Na brata Avsenik smo lahko vsi Slovenci ponosni in hvaležni za vso čudovito glasbo, ki bo, sem prepričan, živela večno!«

POSLUŠALCI VESELJAKA SO BILI NAVDUŠENI

Vilka Ovsenika so poslušalci s pomočjo sogovornikov spoznali kot glasbenika, komponista, aranžerja, umetniškega vodjo, pedagoga, producenta, glasbenega urednika, tvorca slovenske narodnozabavne glasbe in soustanovitelja slovenske popevke, prijatelja ter ne nazadnje velikega misleca, ki je s svojimi modrostmi navduševal vse tiste, ki so ga imeli privilegij poznati.