benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Znana talentka Maja: Moj Medo ni običajen moški

Andreja Comino, Zvezde, 25.02.2018 08:01:57

Nastopila je v številnih šovih: Slovenija ima talent, Misija Evrovizija, najboljša izkušnja pa je bila sodelovanje v nemškem šovu The Voice. Maja Založnik o zarečenem kruhu, ljubezni in svojih domačih.

Delite na:
Znana talentka Maja: Moj Medo ni običajen moški
Medo je njena sorodna duša. Revija Zvezde

Z izjemnim glasom, nastopom, pristopom do glasbe in retro videzom štiriintridesetletna Maja Založnik vzbuja pozornost. Trenutno prepeva z raperjem Zlatkom, s katerim sta ustvarila slovensko olimpijsko himno, s katero smo navijali za naše zimske športnike. Zasebno je že dobra tri leta srečna z izvoljencem Markom Jakofčičem, za prijatelje Medom, ki je njena ljubezen in sorodna duša.

Maja je glasbeni talent podedovala po osemdesetletni babici. Sprva v domačih Slovenskih Konjicah ni razmišljala o glasbeni karieri. Nase je opozarjala drugače kot s svojim glasom: z dredi in tatuji. »Konjice so majhno mesto, ljudje so me najprej gledali postrani zaradi mojega videza. A sem si rekla, če jim nisem všeč takšna, kot sem, se ne bom trudila ugajati. Sčasoma so se navadili in me sprejeli. Moji domači z mojim videzom niso imeli težav. Vedno so me podpirali,« pravi in dodaja, da si je počasi utirala pot v glasbeni svet. Nastopila je v številnih šovih, ki so odpirali pot mladim glasbenikom: Slovenija ima talent, Misija Evrovizija, najboljša izkušnja pa je bila sodelovanje v nemškem šovu The Voice: »Tam niso gledali na videz, temveč so nas ocenjevali pa glasovih. Bili so izjemno profesionalni in pripravljeni pomagati. Spominjam se, koliko truda sem vložila še v to, da sem se naučila tekoče govoriti nemško, da sem lahko dajala intervjuje. To mi je pozneje prišlo prav, ko sem šla dvakrat za nekaj mesecev nastopat na veliko križarsko ladjo. Tam sem dobila dragoceno odrsko kilometrino, kot pomočnica turističnega vodnika sem goste z ladje vodila na izlete in si brezplačno ogledala številna mesta,« razlaga Maja, ki je diplomirala iz turizma na Bledu in sedem let delala v turistični agenciji. A je bil klic glasbe močnejši. Z glasbo in zaradi nje je videla dobršen del sveta, v čast ji je, da jo vabijo na nastope v Rio de Janeiro, Dubaj, Avstrijo …

Medo je njena sorodna duša

Temnolaska se je tudi dodobra najedla zarečenega kruha. »Najprej sem si obljubljala, da ne bom šla nikoli v kraj, manjši od Slovenskih Konjic, pa sem pristala na Bledu, kjer sem uživala in velikokrat za šolo nastopila v narodni noši. Niti pod razno nisem hotela živeti v Ljubljani, pa je prestolnica zadnji dve leti moj dom,« se smeji. Razlog za to je podobno kot ona posebni Marko Jakofčič - Medo. »On je čisto drugačen od 'običajnih' moških: ima zalizce, tatuje, rad nosi irokezo in kilt. Popolna sva za skupaj. Pred njim sem bila pet let samska, zato sem lahko šla v Nemčijo in na ladjo. Očitno sem čakala prav njega. Takoj sva se ujela. Dolga leta je delal v Orto baru, pozna vso glasbeno sceno, zato je takoj vedel, kaj je dobil, ko me je spoznal. Ko sem ga pripeljala domov, je bilo prav hecno, ko sem rekla, to je pa moj Marko. Domači bi me čudno gledali, če bi jim rekla, to je pa moj Medo,« se smeji Maja, ki jo njen dragi rad razvaja. Je izvrsten kuhar in ji rad pripravi njene najljubše jedi, pogosto jo razveseli s kakšno sladico. Zato ji sploh ni treba v kuhinjo, temveč se lahko posveča tistemu, kar ima najraje – petju. Zaljubljenca razmišljata tudi o poroki. Želita si velike zabave, na katero bosta povabila prijatelje. »Veliko nastopam na porokah, kjer stojim čisto blizu paru in ujamem kup majhnih in zelo intimnih trenutkov, ki jih drugi svatje ne vidijo. Tudi sama si želim doživeti te trenutke,« pravi Maja, ki bo imela tudi čisto posebno poročno obleko, v svojem prepoznavnem pin up slogu. Z Medom razmišljata tudi o otrocih. Prav nič je ni strah, da bo zaradi nosečnosti in dojenčka dve leti odsotna z odrov. »Vendar ne hitiva. Prepričana sem, da se vse zgodi ob pravem času. Vem, da se bo tudi meni,« je sklenila.

Preberite tudi: Slovenski smučarski skakalec se poslavlja. Kliknite TUKAJ!