Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Saša Pavlin Stosić: Brez Mihe, a ne osamljena

Andreja Comino, 22.11.2017 20:01:32

»Vesela sem, da sem dobila priložnost sodelovati v filmu Prebujanja. Bila sem del krasne filmske ekipe. Čudovito je bilo delati s Petrom Bratušo, Špelo Oblak, Sebastianom Cavazzo in drugimi. Ponosna sem, da smo naredili nekaj lepega in dobrega, kar je všeč tudi gledalcem,« je povedala mlada in nadarjena igralka Saša Pavlin Stošić, ki je blestela tudi v nanizanki Usodno vino. Pestro kot njena kariera je tudi njeno zasebno življenje. Pred časom sta se razšla z igralcem Miho Rodmanom. »Bilo je hudo, vendar sem zdaj pomirjena s svojo pravilno odločitvijo,« iskreno pravi igralka, ki je brez dlake na jeziku spregovorila tako o delu kot o zasebnosti.

Delite na:
Saša Pavlin Stosić: Brez Mihe, a ne osamljena
V filmu Prebujanja sta par s Sebastianom Cavazzo. Promocijsko gradivo

»Lepo je biti del ekipe, ki je ustvarila uspešnico. Čudovito premiero smo imeli v mojem matičnem gledališču SNG Drama Ljubljana, nato še v Koloseju, ujeli pa ste me tik pred odhodom v Izolo, kjer se nadaljuje predstavitev filma in ekipe. Upam, da ga bomo čim več predstavljali tudi po festivalih v tujini,« razlaga Saša, ki je zadnje mesece garala kot že dolgo ne. »Kljub temu sem se na snemanju konec aprila in v začetku maja počutila sproščeno, saj smo se nanj dobro pripravili. Pomembnejše od samih priprav pa je, da se ustvarjalci med seboj dobro ujamemo, in včasih se zgodi, da postanemo tudi zelo dobri prijatelji ter ohranimo prijateljstva tudi po koncu snemanja,« razlaga igralka. Film je njena velika strast. Želi si več delati v tem žanru, upa, da se bodo stvari popravile in da bo država za to namenila več denarja. Seveda pa jo veseli tudi ustvarjanje v gledališču, ki je njena glavna strast in poslanstvo ter je srečna in počaščena, da je lahko del izjemnega ansambla SNG Drama Ljubljana.

Crkljanje pri mami

»Dve leti sem precej časa namenjala Usodnemu vinu, čakalo me je še snemanje filma in druge stvari, tako da praktično nisem imela počitnic in prostega časa. Zato pa sem bila toliko bolj vesela, da nanizanko Reka ljubezni snemajo v moji domači vasi Krka, ki je res prelep košček Slovenije in kamor se redno in z veseljem vračam. Ravno med krompirjevimi počitnicami mi je po dolgem času uspelo doma preživeti dober teden. Pustila sem se razvajati, veliko časa sem preživela na sprehodih s kužkom in ob branju knjig,« pravi igralka, ki si je po dolgem času baterije napolnila že poleti.

miha rodman saša pavlin stošić
V resničnem življenju je skoraj sedem let delila dobro in slabo z igralcem Miho Rodmanom.
Mare Vavpotič

Veliko je potovala, med drugim je bila pri prijateljih na Islandiji, ki jo je povsem očarala. »Njihova narava je res prekrasna. Tam sem preživela dva tedna. V tistem času sonce skoraj ni zašlo, tako da sem si morala na telefonu nastaviti opomnik, da moram iti spat, saj svetloba zapelje možgane, imaš veliko energije in ne pogrešaš spanja. Deželo sem dodobra raziskala in ugotovila, da mi je tako všeč, da se bom gotovo še vrnila,« je prepričana. Drugi del dopusta je preživela na Hrvaškem. Sveže samska se je usedla v avto in se odpeljala na Cres, Krk in po Istri. Veliko pa je bila tudi z družino.

Nov začetek

»To je edina stalnica v mojem življenju. Šest let in pol je bil tudi Miha, a so se, kot sem že dejala, najine poti razšle. Tudi film Prebujanja veliko govori o tem, kako se ljudje bojijo oziroma bojimo biti sami. Tudi zame je to nova izkušnja. Zdaj sem zelo pomirjena, da sem se odločila za ta korak, da se bom lahko popolnoma posvetila sebi. Ker nekaterih težav nisva mogla premostiti, sva se odločila, da je bolje, da greva vsak svojo pot in ostaneva prijatelja. Vesela sem, da nama je to uspelo. Seveda pa po toliko letih to ni lahko. Močno si čustveno navezan na osebo. Delila sva si tudi kup stvari: dneve, stanovanje, psa … Zgodi se velika sprememba, zagotovo pa nihče ne gre proč, če misli, da bi zadeve lahko spremenil in izboljšal. Če pa ne, je nesmiselno vztrajati, temveč si je treba dati priložnost za nekaj drugega, boljšega,« pravi igralka. Z Miho sta imela tudi ljubkega kužka Marlona, ki je, kot se rada pošali, zdaj otrok ločenih staršev. Dogovorila sta se, da je kuža zdaj teden dni pri njej, teden dni pri njem. Na začetku pa je bilo tudi psu čudno, da njegova gospodarica nenadoma ne živi več v istem stanovanju. A zdaj se je že privadil in sprejel ločitev, saj čuti, da ga imata še vedno oba zelo rada. Saša je zdaj srečno samska. Ničesar ne pričakuje, niti se ne obremenjuje z mislijo, kaj se bo moralo zgoditi, česa nima in kaj bi morala imeti. Osredotoča se nase in na svojo kariero. »Če se mi bo kaj zgodilo, bo to spontano. Ne želim si postavljati omejitev ali delati načrtov. Predvsem pa se bom posvetila delu. Igrala bom v veliko predstavah tako v okviru mojega matičnega gledališča kot drugod. Začenjam pa tudi študij za novo predstavo. Že zdaj vem, kje bom pričakala novo leto – seveda na odru, v predstavi Županova Micka,« se zasmeje.