pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

V Kopru so pokopali "najboljšega atija na svetu"

Manuela Doso, Novice Svet24, 24.06.2017 07:00:00

Tako pretresljivo, kot je v nedeljo veliki dramski igralec Gašper Tič izgubil življenje, je bilo tudi zadnje slovo od "najboljšega atija na svetu".

Delite na:
V Kopru so pokopali "najboljšega atija na svetu"
Bobo

Koprsko pokopališče je bilo v četrtek komajda dovolj veliko za vse, ki so se želeli še zadnjič pokloniti priznanemu dramskemu umetniku in televizijskemu voditelju, ki je sinova, starše, kolege in prijatelje zapustil tako nenadno, nepričakovano ter tako tragične in nasilne smrti. Gašper Tič, ki je v nedeljo podlegel številnim vbodnim ranam, zadanim z nožem, sodil mu je 20-letni Stefan Cakić, v pokojnikovem stanovanju na Trubarjevi 24 v Ljubljani, je bil Primorec, rojen v Kopru. Na Obali je stkal prva prijateljstva, spoznal prve mladostniške ljubezni in že takrat, kot mlad fant, izstopal po lepih lastnostih – smehu, velikem srcu, roki, ki jo je ponudil v pomoč vsakomur, ki je potreboval luč in toplo besedo.

GAŠPERJA POSPREMILA NEPREGLEDNA MNOŽICA

Okoli šeststo ljudi se je zbralo na mestnem pokopališču, sonce je drugi poletni dan, komaj uro čez poldan, zrak segrelo na nekaj manj kot trideset stopinj Celzija, toda žalujoči, ki so prišli, da igralca pospremijo k zadnjemu počitku, vročine niso dodobra občutili. Žalost ob nepreklicnem slovesu Gašperja Tiča je bila prevelika. Kako zelo je bil spoštovan in priljubljen med ljudmi, je bilo čutiti v zraku, videti v očeh in na obrazih, ki so jih močile solze bolečine, ki so tekle in tekle, zaznati v besedah, ki so se govorcem Karin Komljanec, Nataši Barbari Gračner, Gregorju Grudnu in igralčevima sinovoma zataknile v grlih, v stavkih, ki jih je vedno znova presekalo ihtenje. Slovo je namreč tako nepreklicno in osamljenost tistih, ki so ostali za igralcem, tako velika, da jim je v tolažbo le, če njihovi občutki visoko gori družbo delajo tistemu, zaradi čigar odhoda je svet postal pust, prazen in temačnih barv.

ISKRENO SLOVO

Od igralca so se poslovili družina s sinovoma preminulega in nekdanjo ženo Natašo Ralijan, Neisha, Lado Bizovičar, Karin Komljanec, Boris Kobal, Iztok Novak, Darko Brlek, Mirjam Korbar, Tina Gorenjak, Boris Cavazza, Gregor Gruden, Nataša Barbara Gračner, Uroš Smolej in števni drugi žalujoči. Srce parajoč je bil trenutek, ko sta atiju v slovo svojo poezijo, tako iskreno, tako ljubeče sestavljeno, zrecitirala sinova pokojnega, naslovila sta jo Zakaj si najboljši ati na svetu, kar je, preden so pospremili pokojnikovo žaro v odprti grob, orosilo marsikatero oko tistih, ki so vedeli, kako zelo rad je imel Gašper svoja sinova in onadva atija, ki je bil njun najboljši in največji ati na svetu.

ZADNJA PROŠNJA

Sin, ki očeta nima več, ampak nanj pazi nekje visoko gori, je žalujoče še zaprosil, da skupaj zaploskajo najboljšemu atiju na svetu, potem pa so priznanega umetnika položili k zadnjemu počitku.