kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Vibracija harmonije in zdravja

Tina Osterman, Bodi Zdrava, 18.04.2017 13:00:00

Kristali so polni energije in dar narave.

Delite na:
Vibracija harmonije in zdravja

Vsebujejo visoko stopnjo notranjega reda in ubranosti. To je tudi eden od razlogov, zakaj jih uporabljamo za mnoga področja in delovanja. Njihovo moč ter fizična in energetska delovanja smo odkrivali z Natašo Zorc.

Kristali so minerali, ki nastajajo globoko v zemlji in so polni energije. Kako so v svoji osnovi zgrajeni in kako delujejo?

Kristali nastajajo iz raztopljenih mineralov in kamnin, torej iz magme. So minerali, ki so kristalizirali v obliki geometrijskih teles in so najpopolnejša oblika, ki jo mineralni svet lahko ustvari. Zanje je 'samo uresničitev' doseganje vrhunskega reda. In ta vrhunski red se kaže v njihovi atomski in kemijski zgradbi.

Nam lahko kaj več poveste o dimenziji etra in kako je ta povezan s kristali.

Eter je subtilna energija, ki preplavlja popolnoma vse, kar obstaja. Od atoma do vesolja. Je neke vrste agregatno stanje fizične materije. Eter je energija, ki je pretanjena, prilagodljiva in spremenljiva. Spremeni jo lahko že sama spremenjena temperatura, en sam gib, misel ali čustvo. Je energija, ki je težko ulovljiva z metodami, kot jih pozna znanost. S to energijo je prežet ves kozmos in je ne more zmanjkati. Vsako bitje, živa ali neživa oblika ima ovoj ali telo iz te snovi. In tudi kristali imajo svoje močno energijsko etrsko polje. Prav v visoki stopnji reda v njihovi osnovni atomski zgradbi leži tudi njihova 'zdravilnost'. In tam, kjer je red, je višja vibracija in posledično tudi zdravje. Bistvo kristala je njegova urejenost, prinaša višjo stopnjo reda, ubranost, torej harmonijo, tudi v okolico.

Če bi torej primerjali steklo in kristal, v čem je razlika med njima?

Razlika je prav v stopnji urejenosti atomske zgradbe. V kristalu kamene strele je zgradba v primerjavi s steklom bistveno bolj urejena.

Vsak kristal ima svojo vibracijo in svoje značilnosti. Kako izbiramo kristale in se odločimo zanje?

Vsak kristal ima svojo vibracijo, energijo in se od drugega kristala razlikuje. Morda se nam zdi, da vsak kristal deluje in ima učinek. In da je vseeno, katerega za kaj uporabimo. Pa ni tako. Seveda ima vsak kristal energijo, tako kot vsak kamen, pesek ali zemlja. Vendar se kristali vseeno razlikujejo med seboj in niso vsi primerni za vse. Ko izbiramo kristale, menim, da je občutljivost za energije pomembna, tako kot tudi intuicija in neko znanje in razumevanje vsega. Predvsem znanje ali vedenje o tem, kaj kateri kristal zmore, kakšno energijo nosi in za kaj bi bil primeren in za kaj ne. Če izbiramo kristal po občutku, je to eden od načinov, saj nas privlačijo tisti, ki ustrezajo našim trenutnim potrebam. Načelno nas 'pokličejo' oziroma pritegnejo v skladu s tem, kar imamo v sebi.

Kateri kristal bi izbrali, ko iščemo pomiritev, in katerega za čiščenje prostora?

Za pomiritev je kraljevski kristal ahat. Fluorit ima izjemno hladilno in pomirjevalno moč, ki pomiri duševnost po hujših pretresih. Vpliva pomiritveno na živce. Čiščenje prostora je pa spet druga zgodba. Zelo bogata in zapletena. Vendar pa so kristali, ki so primerni za prostor, ametist, roževec, karneol, ahat in tudi kamena strela, za katero pa je dobro vedeti, kam jo postaviti, da lahko deluje najboljše.

Po uporabi kristala se lahko po določenem času v njihovem polju ohranijo 'zapisi'. Zakaj pride do tega pojava in kako pomembna sta čiščenje in skrb za kristale?

To je ena od temeljnih lastnosti etrske energije. Eter je izjemno občutljiv. Takoj privzame določeno vibracijo nase. Vendar se načelno tudi takoj spet uravnovesi. Ko gre za ponavljajoče se vtise in se nekaj dovolj dolgo in intenzivno ponavlja, se ta informacija zapiše v eter. Tak vtis eter spremeni in nastane zapis, zapisan kot spomin. Enako je pri kristalih. Če nosimo nakit, bo ta nakit oziroma kristal v njem privzel vibracijo naših teles. Če polagamo kristal na telo, ga je čez nekaj časa dobro očistiti, saj vpliv telesa prej ali slej preglasi energijo kristala. Predvsem tiste, ki jih uporabljamo za samo zdravljenje in v terapevtske namene. Čiščenje kristala lahko poteka na dveh ravneh. Prva je izpiranje pod tekočo vodo. Doma iz vodovoda ali pa v naravi, v reki, potoku, izviru ali slapu. Tekoča voda namreč ustvarja etrsko čistost. Druga raven je energijsko delo s kristali. To pa zahteva predvsem sposobnost, da ohranjamo zbranost ter sposobnost vizualizacije in imaginacije.

Kako pa je z uporabo kristala v primerih, ko uporabljamo kristale za zdravljenje.

Tu je natančnost še pomembnejša. To je čisto delo z vibracijami. Tudi čiščenje in uglaševanje kristalov sta tu bolj temeljita. Tako določen kristal uglasimo na natančno določen namen, za natančno določenega človeka in natančno določeno težavo. Seveda je treba poznati tudi bolezen in kaj se dogaja v telesu in duševnosti. Na podlagi tega pa izbrati ustrezne kristale in tudi vedeti, kam in kako jih polagati. Za določene težave in bolezni so kristali neuporabni ali se jih je celo bolje izogibati. Pri raku zagotovo. Tako da kristali niso nujno najprimernejše zdravilo za vse. Kristali so zelo energijsko pronicljivi in imajo moč. Veliko moč. Kristali so v vsakem primeru stimulativni. Zato je treba res vedeti, kaj uporabiti in kako.

Lahko kristale uporabimo tudi pri pitni vodi in pri rastlinah?

Seveda. To je najbolj znana uporaba kristalov. Kristalni eliksir. Kristal je treba potopiti v vodo za 10–15 minut in voda se lepo prepoji z energijo kristala. Običajno puščamo kristale v vodi dalj časa in tako je čisto v redu. Ampak po petnajstih minutah je voda že prežeta z energijo in jo lahko pijemo. Kristalno vodo lahko uporabljamo na različne načine. Jo pijemo, se umivamo z njo, si namažemo kakšne boleče dele. Lahko zalivamo rastline, ki bodo tako dobile še bolj bogat etrski, pranski dodatek.

Kakšno sporočilo nosijo kristali, kot so ametist, kamena strela in roževec, in za kaj so primerni?

Vsak kristal ima svoj domet, svojo vibracijo. Kamena strela je na liniji volje, moči, preboja. Roževec je odličen antidepresiv in hkrati odlično prekrvi, čisti kožo in duševnost. Je ovnov kamen. Ametist je eden najbolj univerzalnih kristalov. Je kristal vitalnosti, reda, spolne čakre, odličen za kri, za sposobnost uresničevanja zamisli. Primeren za oblikovalce. Je kristal treznosti v vseh pomenih besede. Vpliva na misli in jih ureja, daje stabilnost in vitalizira. Je krasen kristal. Pravi umetniški plesalec na odru energij. Poudarila pa bi, da so navedbe in učinki kristalov moje avtorsko delo in delo sodelavcev Duhovne univerze. Ko navajam lastnosti kristalov, izhajam iz lastnega poznavanja kristalov in 25-letnih izkušenj dela z njimi ter iz lastnega truda, ko smo jim določili energijske lastnosti.