Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Trening za možgane

Revija Bodi Zdrava, 27.05.2017 13:00:00

Možgani so kot »mišice«, ki jih je treba redno trenirati, da so v formi!

Delite na:
Trening za možgane

Pogosto berite: vzemite si čas za branje. Vsak dan preberite nekaj, ne berite istih knjig, berite tisto, kar vas zanima, in z veseljem boste brali. Branje, pri katerem pozabite na čas, je pravo branje.

Rešujte križanke: križanke so odlično sredstvo za treniranje možganov. S križankami trenirate spomin in se tudi naučite kaj novega. Uporabljajte drugo roko: če ste desničar, uporabljajte levo roko, če ste levičar, pa desno. Z menjavo roke trenirate neaktivni del možganov. Nekatere naloge so lahko na začetku zelo težke, vendar se boste kmalu navadili.

Igrajte igrice: v nasprotju s širšim mnenjem vam videoigrice možganov ne bodo spremenile v kašo. Lahko igrate videoigrice, računalniške igrice ali pa igrice na telefonu. Med slednjimi je v zadnjem času še posebno priljubljena Candy Crush Saga, ki jo igrajo po vsem svetu in je odlična za možganski trening.

Osnovne matematične enačbe: enostavno računanje aktivira možgane zelo hitro, saj za računanje deluje velik del možganov. In ne pozabite: ponavljajte, bodite pozorni, vključujte več različnih čutov in informacije povezujte s stvarmi, ki jih že veste.