stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Sedem navad srečnih ljudi

Jana Oblak, Maja, 22.08.2017 20:00:00

Občutek sreče bi večina ljudi izbrala pred ljubeznijo, slavo in bogastvom.

Delite na:
Sedem navad srečnih ljudi

Toda kako ga doseči brez čarobne paličice? Psihologi pravijo, da je sreča splošno dobro počutje na vseh področjih, kako jo dojemamo, pa je odvisno od našega genskega materiala in okoliščin, v katerih se odvija naše življenje.

Toda kaj počnejo ljudje, ki so načeloma zadovoljni s svojim življenjem? Oblikujejo nekatere dobre navade, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Zaposlite svoje možgane

Lotite se naloge, bodisi na poslovnem ali zasebnem področju, ki vam bo izziv, hkrati pa vam ne bo vzela motivacije, da bi se naučili česa novega. Naučite se uporabljati novo aplikacijo na telefonu ali se preizkusite v pripravi zahtevnega kuharskega recepta, da bodo imeli vaši možgani dovolj dela.

Namesto poskusil/a bom recite naredil/a bom

Izogibajte se besedne zveze poskusil/-a bom to narediti, raje se odločite, da boste v nečem uspeli, in ravnajte tako, da boste.

Razmišljajte optimistično

Srečni ljudje so optimisti in optimizma se lahko naučimo. Pesimisti se pritožujejo, optimisti pa medtem že iščejo rešitve.

Nasmeh je pot do sreče

Nasmeh vam takoj izboljša razpoloženje. Čustva so mešanica notranjih občutkov in fizičnih odgovorov telesa. Zato bodo možgani takrat, ko se smejite, avtomatično mislili, da ste srečni, in res se boste tako tudi počutili. Pozitivne misli dvignejo raven serotonina, hormona sreče, in takoj se počutimo boljše.

Nadzorujte svoj čas

Na list si napišite seznam stvari, ki jih v življenju počnete najraje. Izberite eno in si zanjo vsak dan vzemite vsaj 30 minut - brez izgovorov in prelaganja. Tako boste nadzorovali svoj čas in se imeli vsak dan česa veseliti.

Bodite zadovoljni z majhnimi stvarmi

Drobna zadovoljstva, kot je poslušanje glasbe ali branje knjige, so boljši ključ do sreče kot na primer počitnice, ki si jih privoščimo enkrat na leto. Pri tem je dobro, da razstrupimo svoje misli in skušamo misliti in delati dobro, tudi če gre za malenkosti.

Telovadite

Telesna aktivnost dviguje raven endorfinov, zato se po njej počutimo bolj srečni, hkrati pa skrbimo tudi za svoje zdravje. Med vadbo lahko razmislimo o sebi in svojih ciljih ter se posvetimo dihanju, kar prav tako prinese mir in občutek zadovoljstva.