favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Obudite intuicijo

Tina Osterman, Bodi Zdrava, 17.04.2017 20:00:00

Šesti čut nas vedno opozarja in nam podaja namige.

Delite na:
Obudite intuicijo
ps

Intuicija je proces pridobivanja informacij, ki ni neposredno vezan na naše čute, čustva, izkušnje, spomine ali druge miselne vzorce. Intuicija je notranje vedenje, ne da bi si znali razumsko razložiti, zakaj nekaj vemo. Preprosto začutimo, vidimo ali slišimo nekaj, kar nas vodi k odgovorom in rešitvam. Sposobnost, ki je prirojena, je pogosto prezrta, saj se nanjo ne zanašamo dovolj. Z logičnim, razumskim in stresnim tempom življenja smo nekoliko pozabili na svoj notranji glas, ki najbolje ve, kaj je dobro za nas.

Zastavite si vprašanje

Intuiciji lahko zastavite vprašanje, s katerim se ukvarjate že dlje časa. Vprašanje mora biti postavljeno čim bolj preprosto in nedvoumno, tako da je nanj mogoče natančno odgovoriti. Na zastavljeno vprašanje bomo nato iznenada, ko bomo najmanj pričakovali, od svoje intuicije dobili odgovor, ki bo podan v obliki metafor, simbolov ali znakov. Mi smo tisti, ki bomo odgovoru pripisali pomen in ga povezali z zastavljenim vprašanjem. Intuitivne informacije namreč pogosto nimajo smisla, zato se moramo pretvarjati, da ga imajo. Če vztrajamo, da mora biti naše izkušanje sveta smiselno, lahko izgubimo dragocene intuitivne podatke. Prav vztrajanje družbe, da je treba biti realističen, nas odreže od velikega dela realnosti. Pretvarjanje in sposobnost izmišljevanja sta pomembni veščini, ki ju moramo gojiti, če želimo okrepiti svojo intuicijo. Tisti, ki ne verjame v čudeže, torej ni realističen.

Bodite pozorni in prisotni v tem trenutku

Če želite okrepiti svoje intuitivne sposobnosti, morate biti pozorni na to, kaj se dogaja okoli vas. Sporočila in odgovori so povsod, zato bodite pozorni, kaj vam sporočajo ljudje, dogodki, znaki in razmere. Odgovor se lahko skriva na letaku, oglasu, naključni opombi mimoidočega ipd. Bodite odprti za informacije! Več podatkov in pozitivnih informacij si boste pridobili iz okolja, več jih boste lahko podali svojemu nezavednemu umu, da jih nato poveže v smiselno celoto ter se na podlagi novih znanj tudi odloči. Zapomnite si, podzavestni um sporoča informacije zavednemu umu prek intuicije. Druge oblike intuicije pa se vam lahko razkrijejo v obliki inspiracijskih navdihov ali tako imenovanega aha učinka. To je primer, ko se rešitve nenadoma spomnimo, takrat ko jo najmanj iščemo ali pričakujemo. Pri tem se zavedajte, da intuicijo lahko izurimo, ne moremo pa je izsiljevati. Pojdite s tokom! Če želite na silo izsiliti intuitivne namige, si lahko pravzaprav škodujete in zapirate možnosti.

Kaj vam sporočajo sanje?

Preden se odpravite spat, pomislite na vprašanja, ki vas pestijo. Razmišljajte o različnih možnostih in rešitvah, ki jih lahko udejanjite. Vse to bo sprožilo vašo domišljijo in ustvarjalne ideje. Med spanjem se možgani namreč tesneje povežejo s podzavestnim umom, zato vam lahko ta na najbolj nenavadne načine sporoča vrsto informacij o dogodkih in odločitvah v vašem življenju. Sanje si zjutraj zapišite, saj jih tako lažje dešifrirate, ter jih postavite v širši kontekst.

Pišite intuitivni dnevnik

Če želite povečati intuicijo, je priporočljivo, da hranite intuitivni dnevnik. Dnevnik vam bo pomagal slediti dogodkom, sprevideti smer vaše intuicije ter se naučiti povezovanja na prvi pogled nepovezanih informacij. Informacije, ki nam jih posreduje šesti čut, so namreč osebnega značaja. Najlažje jih interpretiramo sami. V intuitivni dnevnik si zapisujte svoja opažanja, znake in ugotovitve iz vsakdanjega življenja ter informacije, ki jih prejemate. Naučite se zaupati svojim občutkom. Zaupajte v intuicijo in jo raziskujte! Če imate občutek, da nekaj ni v redu, obstaja velika verjetnost, da ni. Nekaj, kar je dobro za nekoga, ni nujno dobro tudi za nas. Zato vselej poslušajte sebe!

Kako razviti in okrepiti intuicijo?

Intuicijo lahko spodbudimo tako, da se umirimo in zaživimo v sedanjosti. Pri tem nam lahko pomagajo meditacija, zdrav in miren način življenja, umirjeno okolje, izogibanje stresu itd. Drugi pomembni korak pa je, da razločujemo med glasom višjega jaza in našega uma. Če se informacije ponavljajo in so stalne, se prek njih oglaša intuicija oziroma naš šesti čut, če pa se nenehno spreminjajo, izhajajo iz uma. Tretji korak pri razvijanju intuicije je zaupanje novim podatkom. Ko že nekaj časa prejemamo intuitivna sporočila, je pomembno, da zaupamo, saj s tem krepimo svoj šesti čut. Četrti in zadnji korak pa je delovanje na podlagi na novo pridobljenih informacij. Nato pa vestno opazujte, kako je poslušanje intuitivnih vzgibov pripomoglo k življenju.

Zdravilne sposobnosti intuicije

Intuicija skrbi za našo blaginjo in varnost ter deluje v korist celotne skupnosti. Intuicija spodbuja našo ustvarjalnost, pomaga nam rešiti težave in posledično zmanjšuje stres. Pomaga nam priti v stik s samim seboj in nam rahločutno razodeva skrite resnice o nas in o različnih položajih. S tem ko krepimo svoj šesti čut, preprečujemo negativno razmišljanje in negativna čustva ter si gradimo bolj optimistično prihodnost in bolj odprti um. Intuicija nam pomaga delati boljše, bolj integrativne oziroma celostne odločitve v našem življenju. Intuicija skrbi za naše telesno, psihično in čustveno zdravje. Šesti čut nam kaže pot, kako lahko nekaj iz nevidnega prenesemo v fizično in vidno obliko, ter nam ponuja množico novih izkustev.

7 KORAKOV

Intuicija je proces svojevrstnega načina odločanja, ki se ne zanaša na logiko in pridobljena znanja, ampak na višje vedenje. Intuicija je duhovna sposobnost. Ničesar ne razlaga, ampak samo pokaže pot. Je orodje, ki nam pomaga razpršiti dvome, ovrednotiti in ustvariti nove poti in povezave v življenju. Biti intuitiven pomeni prepoznati znake, ki nas obdajajo v vsakdanjem življenju, ter jim na njihovi poti slediti. Vse, kar nas obdaja, ima svoj pomen. Intuicija nam ponuja odgovore na zastavljena vprašanja in rešitve tudi na prvi pogled najbolj nerešljivih težav. Intuicija z nami komunicira prek simbolov, čustev, občutkov, napisov itd. Pri intuiciji je pomembnih sedem korakov, in sicer odpiranje, opažanje, pretvarjanje, zaupanje, poročanje, razlaganje in povezovanje informacij. Delčki odgovorov v naše življenje pritekajo kot kapljice, ki se stekajo v eno morje, morje naše življenjske zgodbe.

Bolj ko se zanašamo na svoj šesti čut, močnejši postaja in bolj nam pomaga v našem osebnem in poslovnem življenju. Intuicijo lahko okrepimo s številnimi metodami, tehnikami in vajami.