mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Nasveti za sproščanje z vsega sveta: DANSKA

Mateja Bevk, Maja, 18.08.2017 13:00:00

Na Danskem po raziskavah sodeč živijo zelo srečni in zadovoljni ljudje. Njihova skrivnost se imenuje »hygge« in se odlično obnese predvsem poleti.

Delite na:
Nasveti za sproščanje z vsega sveta: DANSKA

Čar svetlobe:Najvišje na listi »hygge« so sveče. Prasketanje plamenov deluje čudovito pomirjujoče. Zato zvečer na balkonu prižgite sveče. Pa ne samo ene. Vzemite si za zgled Dance, saj pri vsakem tretjem Dancu gori najmanj pet sveč.

Srečanje s prijatelji:78 odstotkov Dancev se vsaj en večer v tednu sreča s svojimi prijatelji ali sorodniki. To je vredno posnemanja, kajti študije kažejo, da ravno čas, ki ga preživimo v prijetni družbi, najbolj uničuje stres ter poskrbi za dobro razpoloženje.

Kolesarjenje:Prebivalci Kobenhavna vsako leto skupaj prekolesarijo 1,2 milijona kilometrov, medtem ko se z metrojem prevozijo samo 660 tisoč kilometrov. Pametno. Kdor se veliko giblje, izloči tudi več protistresnega hormona dopamina in se tudi odlično počuti.

Slava rožam:Sobne in balkonske rože dokazano nižajo krvni tlak. Hygge trik pa ta učinek še poveča: lonce z rožami ne postavljajte posamično po stanovanju (na primer enega v spalnico, drugega v dnevno sobo), ampak vse zberite na enem mestu in si ustvarite nekakšen zeleni kotiček za sproščanje. Vanj se zatecite vsaj enkrat na dan in iz rož načrpajte energijo.

Odmor od družabnih omrežij in telefona: Nova danska študija kaže: odrasli, ki se vsaj za en teden odpovedo uporabi Facebooka, se počutijo bolje. Kratka pavza od družabnih omrežij vam bo dala novih moči za pristne in neposredne stike z ljudmi. Enako velja za mobilne telefone. Med dopustom ga načrtno pozabite doma ali ga enostavno izklopite. Kdor ni stalno dosegljiv, je bolj sproščen.