mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kdaj je čas za dopust?

Jana Oblak, Maja, 22.07.2017 13:00:00

Vsega imate dovolj in letošnji dopust že težko čakate. Kateri so tisti znaki, po katerih veste, da je res skrajni čas za dopust?

Delite na:
Kdaj je čas za dopust?

Družino in prijatelje postavljate na drugo mesto

Se počutite, kot da ste izgubili stik s svojo družino in prijatelji? Nimate časa za obisk rojstnih dni ali piknikov s prijatelji? Se ne spomnite, kdaj ste bili z najboljšo prijateljico nazadnje v kinu? Vse to pomeni, da je čas za dopust.

Zmanjkuje vam idej

Pri svojem delu niste več kreativni. Delo vam je postalo mučno in počutite se, kot da ste ravno pretekli maraton. Čeprav veste, da bi se morali spočiti, saj nikakor niste sposobni nadaljevati v takem tempu, se še vedno ženete do skrajnosti, uspehi pa so slabi. Tako kot morate svojemu telesu nameniti potreben počitek po maratonu, mu privoščite počitek tudi po napornem delu.

Utrujeni ste

Kaj je vaša prva misel zjutraj, ko se zbudite? Če vam na misel pride slaba volja in nikakor ne morete vstati iz postelje, ker se počutite utrujeni, je to znak, da se čim prej odpravite na zasluženi dopust.

Nič več se ne smejite

Ko opazite, da se ne smejite več tako zlahka, da vas smešni filmi ali situacije ne spravijo v smeh ali da vas obhaja malodušje, so že nastopili tisti kritični trenutki, ki vam dajejo znak, da morate na dopust. Čim prej!

Spanca ni in ni

Ko smo utrujeni, pomislimo, da nam bo najbolj pomagal dober spanec, a realnost je drugačna. Ko smo pod stresom in smo že povsem izčrpani, običajno tudi težje zaspimo. Večja je tudi verjetnost, da bomo zaspani čez dan. Če imate torej težave s spancem, je to lahko posledica prevelikega stresa, zato odložite bremena in se odpravite soncu naproti.

Slabo počutje

Vas bolečina v telesu spominja na občutke ob gripi? Imate glavobole, vaš obraz pa kazijo podočnjaki? Ste nasršeni in slabovoljni? Vsi ti dejavniki vam govorijo zgolj eno: pojdite na oddih in vsaj za nekaj časa pozabite na službo.