mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Celulit je nekaj zelo ženskega. Katera ga nima?

Petra Arula, Bodi Zdrava, 18.06.2017 13:00:00

Kot menstruacija. Pravzaprav sta celo povezana, pravijo hormonski strokovnjaki.

Delite na:
Celulit je nekaj zelo ženskega. Katera ga nima?

Zakaj ga torej ne maramo, se ga celo sramujemo? Ker ni lep na pogled. Me pa smo rade lepe. In ker v večjih količinah celo boli, dermatologi in kozmetologi pa ga že uvrščajo med bolezenska stanja. Je zdrizasta snov iz maščobe, vode in odpadkov, ki nastane tik pod kožo zaradi zastajanja tekočine v tkivu.

V kateri fazi je vaš celulit? (Če ste brez njega, ste ena redkih srečnic, saj za njim trpijo tudi zelo vitke ženske.)

1. faza: Celulit navzven ni opazen, pod prsti pa se čutijo drobni vozlički.

2. faza: Celulit je navzven komajda opazen (tekočina, ki zastaja pod kožo, postaja vse gostejša).

3. faza: Koža spominja na pomarančno lupino, tekočina postane gosta, vozlički pa vse trši.

4. faza: Koža je močno in neenakomerno spremenjena, po navadi tudi boleča, vozlički so trši, nastanejo tudi luknjice in zatrdline.

Proticelulitni program se določi glede na to, v kateri fazi je vaš celulit. Metod je ogromno, v salonih in centrih dobrega počutja vam bodo seveda kot najprimernejše za vas svetovali tiste, ki jih ponujajo oni. Da se boste lažje odločili, kam se obrniti, smo našteli nekaj najbolj priljubljenih metod. In čeprav vse uporabljajo znanje iz medicine, morda vse niso najprimernejše za vas. Če se po kakšnem tretmaju ne boste počutili dobro, najverjetneje vaša izbira ni bila prava. Enako velja, če po dveh, treh terapijah ni nobenih sprememb.

In če za trenutek pozabimo na aparature, ki bodo brisale dolg za naše zimske grehe – zdaj že vsi vemo, kaj je v resnici najbolje za nas in v boju proti celulitu: čim več gibanja na svežem zraku, veliko vode (nesladkane, nearomatizirane), veliko sveže zelenjave in sadja, veliko veselja v življenju. Vaši koži bodo prijali tudi suho (jutranje) krtačenje, knajpanje, masaže, dodatna nega. Nič dobrega pa ne boste niti za kožo niti za zdravje naredili s stresnim življenjem, sladkarijami, ocvrto hrano in poležavanjem pred televizorjem. Ja, spodnji tretmaji bodo vsekakor pripomogli h gladkosti vaše kože, če se boste odločili za pakete, ki zagotavljajo rezultate. A če ne boste upoštevali zgornjih nasvetov, bo pomarančna lupina kaj hitro nadomestila gladko kožo. Morda že pred poletjem.

BODYTER

Kako deluje? Toplotna stimulacija z infrardečimi žarki ponuja sedem različnih načinov delovanja.

Rezultat: Razgrajuje podkožno maščobno tkivo in celulit, vrača mišicam čvrstost in prožnost, izboljša videz in prožnost kože ter pomaga telesu, da se s potenjem očisti toksinov.

DERMOSONIC

Kako deluje? Kombinira ultrazvok in vakuumsko masažo ter neinvazivno in neboleče odpravlja estetske nepravilnosti, ki se pojavijo na koži in v podkožju.

Rezultat: Z metodo Dermosonic opazneje in trajneje zmanjšamo pojav celulita, drugih oblik podkožnih maščob, brazgotin in strij po nosečnosti, izboljšamo prožnost kože in odpravljamo motnje v perifernem obtoku.

ENDERMOLOGIJA

Kako deluje? To je globinska masaža, ki aktivira vezivno tkivo in poveča pretok krvi po telesu ter povzroči pospešeno tkivno izmenjavo tekočin.

Rezultat: Izločanje strupov, krčenje maščobnega tkiva, izboljšanje tvorbe kolagena in elastana ter napetosti in strukture kožnega in podkožnega tkiva.

ENDOSPHERES

Kako deluje? Po načelu kompresivne mikrovibracije kritične dele »obdelajo« s posebni valjčkom, na katerem je kot satovje razporejenih 55 vrtečih se kroglic, ki izboljšajo mikrocirkulacijo in spodbujajo limfno drenažo.

Rezultat: Čvrsta in napeta koža brez celulita.

KAVITACIJA

Kako deluje? Kavitacijski ultrazvok povzroča tresljaje, ki jih sproži v globino tkiva, ti pa omogočajo, da se maščobna celica odpre, limfa pobere odpadne produkte, ki jih maščobna celica izloči, ti pa se z urinom odstranijo iz telesa.

Rezultat: Že po končani prvi terapiji je viden konkreten rezultat – zmanjšana sta tako celulit kot obseg.

LED + ESTHETIC

Kako deluje? Pospešuje proizvodnjo kolagena in elastičnih vlaken, poveča prekrvitev in limfni pretok in tako prek razstrupljanja organizma in delovanja na maščobne celice uspešno odpravlja celulit ter oblikuje telo.

Rezultat: Zmanjšuje lokalne maščobne blazinice in odpravlja celulit. Učinek naj bi bil viden že ob prvem obisku, saj je koža takoj po tretmaju napeta.

MEZOTERAPIJA

Kako deluje? S tankimi injekcijskimi iglami v podkožno maščevje vbrizgavajo snovi, ki topijo maščobo, ta pa se nato s krvjo prenese v jetra, ki jo predelajo in izločijo iz telesa.

Rezultat: Manj maščobnih oblog, manj centimetrov, manj celulita.

RADIOFREKVENCA

Kako deluje? Valovi radiofrekvence prodrejo v globlje plasti kože, da bi uničili podkožno maščobo in bolj tesno povezali (učvrstili) vezivno tkivo.

Rezultat: Čvrsta in gladka koža.

VELASMOOTH

Kako deluje? Temelji na elektro-optični sinergiji, kombinaciji bipolarne radiofrekvence (RF), infrardečega sevanja (IR), masaže in vleka z vakuumom. IR in RF segrevata kožo do petnajst milimetrov globoko (IR do 5 milimetrov, RF pa 5–15 milimetrov), s tem povečata presnovo v maščobnih celicah, sledi zmanjšanje maščobnih skupkov. Vakuumski vlek razširi žile v koži in podkožju, posledično boljša prekrvitev pa dodatno pospešuje presnovo maščob in tvorbo svežih vezivnih vlaken. Masaža z gnetenjem in vakuumski vlek sproščata zategla vezivna vlakna in izrazito pospešita odtok nakopičene medcelične tekočine v limfno žilje.

Rezultat: Bistveno zmanjšanje celulita, preoblikovanje (učvrstitev) obravnavanih delov telesa, izboljšanje krvnega pretoka in ublažitev mišične bolečine po telesni vadbi.

VELA SHAPE S TEHNOLOGIJO ELOS

Kako deluje? S kombinacijo radiofrekvenčne in infrardeče energije dosežejo podkožje, s čimer pospešijo presnovo. Dodatne pozitivne učinke prinese sočasna uporaba vakuuma in masaže.

Rezultat: Koži je povrnjena izgubljena prožnost, celulit izgine.