Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Izjemno razpoloženje pod toplim portoroškim soncem

Petra Rupnik, Novice Svet24, 30.05.2017 08:14:47

Minulo nedeljo se je v sončnem Portorožu v organizaciji Novic Svet24 in medijske hiše Media24 zgodil odmeven in odlično obiskan Dan zdravja in gibanja.

Delite na:
Izjemno razpoloženje pod toplim portoroškim soncem

Nepozabno dnevno dogajanje se je začelo že ob osmi uri zjutraj, ko se je pred stojnicami prijavne službe že trla množica športnih navdušencev, tekmovalcev in njihovih zvestih navijačev.

POZDRAV SONCU IN PILATES

Umirjeno, kot se za jutro ob morju spodobi, smo začeli z aktivnostmi, saj je bila na plaži Meduza najprej na vrsti brezplačna joga. Pozdravili smo sonce, telo in duha pa razgibali s strokovno pomočjo učiteljice joge Nine Gaspari. Sledila je nekoliko bolj dinamična in prav tako brezplačna vadba pilatesa s strokovno učiteljico Leo Adamič.

NAJMLAJŠI

Temperature so naraščale tako ali drugače, saj se nam je na mikrofonu pridružil odlični športni komentator Anže Bašelj, ki je predstavil potek celotnega športnega dogajanja. Najprej so se pomerili najmlajši, a zelo zagreti športniki. Prvi Cici akvatlon za letnik 2008 in mlajše je zajemal 50 metrov plavanja in 500 metrov teka, drugi, za letnik 2006 in 2007, pa 200 metrov plavanja in 1000 metrov teka. Med Cicibani so se na prva tri mesta uvrstili Marko Špoljar (TK Novo mesto), Jonas Schoby (Tri Team Magdalensberg) in Luka Dežman (TK Trisport Exoterm). Med Cicibankami je slavila Federica Piani (Csa Gorizia Triathlon), ki sta ji na drugem in tretjem mestu sledili Elena Ban (Triatlon klub Matulji) in Mia Križan (TK Inles Riko Ribnica). Med mlajšimi dečki je slavil Lun Ilar (TK Trisport Exoterm), drugo mesto je osvojil Diego Lampe (Csa Gorizia Triathlon), tretje pa Nik Belaj (TK Trisport Exoterm). V kategoriji mlajših deklic je prvo mesto osvojila Nicole Fornažar (Triathlon club Pula CRO), na drugem mestu pa sta skupaj stali Kaja Žaucer in Puja Gruban Pohar. Vsi udeleženci so prejeli medalje, najboljši trije v svojih kategorijah pa so se povzpeli tudi na stopničke. Dogajanje se za najmlajše ni zaključilo z medaljami, saj so jih čakali izkušeni animatorji podjetja Fun4u, za njihovo varstvo pa je poskrbel tudi Minicity.

SUPER SPRINT IN SPRINT AKVATLON

Po bučnem aplavzu, ki je bil namenjen najmlajšim, so se na progo podali še tekmovalci, ki so se pomerili v super sprintu in sprint akvatlonu. V super sprintu so se tekmovalci spopadli s 300 metrov plavanja, 10 kilometrov kolesarjenja in dvema kilometroma teka. Kaj pa sprint akvatlon? Kot pove že ime samo, gre za sprintersko izvedbo akvatlona, v kateri so se tekmovalci preizkusili na 750 metrov dolgi plavalni trasi, potem pa so jih čakali še štirje kilometri teka. V tej disciplini so se pomerile tudi štafete, kjer je en član plaval, drugi pa tekel.

V kategoriji starejših dečkov je v Super sprint triatlonu slavil Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica), na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Matic Mežnar (TK Trisport Exoterm) in Nik Alenabi (TK Telemach Ljubljana). Prva tri mesta med starejšimi deklicami so osvojile Lara Mihevc (3K Šport), Manca Maradin (TK Trisport Exoterm) in Kim Šporn (TK Trisport Exoterm). V kategoriji kadeti so na stopničkah stali Jakob Medved (TK Telemach Ljubljana), Elias Škufca (TK Inles Ribnica) in Nande Gašparič (TK Telemach Ljubljana). Med kadetinjami sta medalji osvojili Monika Bartol (TK Inles Ribnica) in Vita Pilih (TK Trisport Exoterm). Prav tako sta medaljo osvojila Filip Mavrič Mrak (TK Telemach Ljubljana) in Nik Čubrilo (TK Telemach Ljubljana) v kategoriji mlajši mladinci ter Lana Pluško (TK Telemach Ljubljana) v kategoriji mlajše mladinke. V sprint akvatlonu je v kategoriji mlajši mladinci zlato medaljo prejel Jan Perc. V isti disciplini ter v kategoriji Članice 2 so si prva tri mesta razdelile Alenka Marjetič (TK Novo mesto), Špela Novak (TK Telemach Ljubljana) in Andreja Kopač (ŠD Riba). Med Veterani 1 so na stopničkah stali Raffaele Bratina (FCT-BORAMULTISPORTRIESTE), Iztok Kovačič (TK Novo mesto) in Gianluca Di Lena (Asd Venezia Triathlon). Med Veterankami 1 so si na prvih mestih sledile Maja Marušič (ŠD 3Šport), Jasmina Kozina Praprotnik (Urbani tekači) in Eva Rupena (FCT-BORAMULTISPORTRIESTE). Med Veterani 2 pa so na prvih treh stopničkah stali Massimo Cocianchich (FCT-BORAMULTISPORTRIESTE), Fabio Focassi (FCT-BORAMULTISPORTRIESTE) in Attila Kaan Salci (FCT-BORAMULTISPORTRIESTE).

OLIMPIK TRIATLON

Kraljevska disciplina nedeljskega dne – olimpik triatlon – je bila po pričakovanjih izjemna, saj se je na progo podalo kar 70 izjemnih tekmovalcev.Olimpik triatlon je sicer sestavljen iz kilometra in pol plavanja, 36 kilometrov kolesarjenja in 10 kilometrov teka. Ogromen zalogaj torej, ki pa so ga tekmovalci kljub precejšnji pripeki in hudi konkurenci izjemno dobro opravili.

V kategoriji triatlon za vsakogar so si med moškimi na prvih treh mestih sledili Lorenz Stocker (HSV Triathlon Karnten), Marko Horvat (TK Tar Vabriga) in Klemen Marolt. Med ženskami so bile v tej kategoriji najboljše Leonie Hauser (HSV Triathlon Karnten), Sara Kovic (CSA Gorizia Triathlon) in Stephanie Ritter.

Razglasitev najboljših v vseh omenjenih disciplinah je bila zatorej pospremljena z res iskrenim aplavzom, številni navijači pa so tudi sicer skozi celoten dan vseskozi ob progah navijali za svoje favorite. Še posebej lepo je bilo videti, da se je tekmovanj udeležilo lepo število članov istih družin.

PESTRO DOGAJANJE OB PROGI

Ne samo na progi, dogajanje je bilo pestro tudi ob njej. Kot rečeno, so temperaturo dvigovali navijači, sorodniki, prijatelji in klubski kolegi tekmovalcev. Poleg tega pa so se obiskovalci in predvsem tekaški navdušenci lahko udeležili številnih drugih aktivnosti. Med drugim tudi tekaške delavnice tekača in v zadnjem času tudi trenerja Urbana Praprotnika. Slednji je udeležencem predstavil in pokazal pot do prijetnega teka. V sklopu triurne delavnice so bili udeleženci deležni Urbanovega predavanja, analize tehnike teka in praktične vadbe, zato je bila delavnica primerna tako za čiste začetnike kot tudi že izkušene tekače. Poleg športnih aktivnosti smo nedeljski dan izkoristili tudi zato, da smo v uredništvu časopisa Novice Svet24 razglasili zmagovalne občine, ki so sodelovale v projektu Turistična patrulja. Več o tem si boste lahko prebrali v četrtkovi številki časopisa. Povabili pa smo vas tudi na Dobrodelni dan za družine otrok s posebnimi potrebami, ki bo v soboto, 9. septembra, na Tartinijevem trgu v Piranu. Tudi takrat bomo športno aktivni, poleg tega pa še dobrodelni. Povabilo seveda velja tudi na tem mestu, kot tudi opozorilo, da zgodbe družin in način, kako jim lahko pomagate že zdaj, vsak četrtek najdete v dnevnem časopisu Novice Svet24.

ZDRAV, OKUSEN IN RAZGIBAN DAN

Pričujoča fotoreportaža je dokaz, da je prvi Dan zdravja in gibanja resnično uspel, in to v vseh pogledih. Za to so poskrbeli tudi naši poslovni partnerji, ki so na svojih stojnicah obiskovalcem ponudili okusne in zdrave prigrizke, koristne nasvete, športne pripomočke in še marsikaj drugega. Skratka – vsi se lahko strinjamo, da je bil to dan, ki ga je vredno ponoviti.